пʼятницю, 21 лютого 2014 р.

21 лютого-Міжнародний день рідної мови!




Велична, щедра і прекрасна мова, 

 Прозора й чиста, як гірська вода, —

 То України мова барвінкова, —

 Така багата й вічно молода.

 Вона, як ніжна пісня колискова,

 Заходить в серце й душу з ранніх літ,

 Ця мова, наче пташка світанкова,

 Що гордо лине в свій стрімкий політ.

Юлія Косинська.
Сьогодні, у міжнародний день рідної мови, свято української мови - одного з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може гордитися наш народ.
Мова – це серце нації, а нація – це особистість, вона має обличчя, свій характер, темперамент, свою культуру, мораль, честь і гідність, свої святощі, своє минуле, теперішнє і майбутнє. Мова – це невичерпна духовна скарбниця, в яку народ безперервно вносить свій досвід, всю гаму свого розуму і почуття. 
З нагоди свята в бібліотеці була проведена інформаційна хвилинка  «Мово наша солов’їна - ти як скарб у нас єдина» на якій зав.бібліотекою розповіла  походження, цікаві факти про  української мову. Також в бібліотеці було проведено конкурс на найкращого читця віршів українською мовою.Участь у конкурсі взяли діти 3-7класів.Цікавим та веселим було проведення конкурсів на знання української мови!Усі учасники отримали солодкі подаруночки. З нагоди свята в бібліотеці діє книжкова виставка "Душа народу бринить у слові".
Вітаємо вас усіх з міжнародним днем рідної мови. Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом. 









Немає коментарів:

Дописати коментар