пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

 
Я знала Лесю Українку
Живу, тривожну, молоду,-
Вона, мов квітка у барвінку,
Цвіла в поліському саду...
"Пам’яті Лесі Українки". Олена Журлива


25 лютого виповнюється 145 років з дня народження Лесі Українки.Леся Українка (справжнє ім'я Лариса Петрівна Косач) — геніальна українська поетеса, яку називають дочкою Прометея за її художнє слово, сповнене волелюбності й оптимізму, за силу духу і романтичність її непересічної особистості. 
 Вірші Лесі Українки підкуповують справжнім ліризмом, непідробною щирістю, мелодійністю слова. Поетеса захоплює нас незламною силою духу, адже перемагаючи постійний біль, вона мужньо вела «тридцятилітню війну» з невиліковною хворобою і творила оптимістичні вірші.
В бібліотеці лунали  мелодійні вірші видатної письменниці від читачів бібліотеки.Вірші читали: Здига Т,Черковська В;Коцар Х;Ладчук О;Луцюк А;Філюк М;Луцюк Н;Лосіч Д;Дубровський Н;Чуб Д;Гученко Л;КобилянецьМ.Також читачі бібліотеки змогли ознайомитись з тематичною поличкою "Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я!"
 Дякуємо долі за те, що вона подарувала нашій країні таку талановиту особистість, ім’я,  якої закарбоване навіки в історичній та культурній спадщині.




                                                        





Немає коментарів:

Дописати коментар